Floatlands is een modulair bouwsysteem voor drijvende constructies

Waarom zou je een eigen vlot bouwen?

Voor de bouw van een vlot heeft u maar één ding nodig, iets dat blijft drijven. Hier hebben we gelukkig geen gebrek aan bij Floatlands! Onze drijvers zijn ideaal voor de bouw van uw hobbyvlot. Voor de bouw van een stevig en sterk vlot met een goed drijfvermogen gebruikt u natuurlijk geen pallets of gebruikte plastic flessen of vaten. Het beste materiaal voor het maken van drijvers is kunststof/plastic of metaal. Voor de bovenkant van het vlot kunt u van alles gebruiken zoals pallets of houten en kunststofbalken. Een drijvende structuur moet de persoonlijkheid van de eigenaar levendig weerspiegelen. Daarom raden wij aan de doe-het-zelfroute in te slaan bij het realiseren van een vlot. Het bespaart geld en het is ook nog eens leuk!

Eigen vlot bouwen

Wanneer u uw eigen vlot bouwt, krijgt u niet alleen de voldoening om het project zelf te voltooien, maar heeft u ook de flexibiliteit om het te bouwen volgens de specificaties die passen bij uw persoonlijke interesse, behoeften en wensen. Bovendien is het aan u om te beslissen wat voor soort motor u verbergt onder het dek van uw vlot, dit betekent dat u de touwtjes in handen kunt nemen in termen van pk's, koppel en vaarbereik. Zonder verder oponthoud, kapitein, laten we onze reis beginnen voor het bouwen van uw eerste Floatlands vlot!

Hoe maak je een vlot?

Als eerste moet u ervoor zorgen dat u beschikt over alle benodigde materialen voor de bouw van een vlot. U heeft nodig:

- Drijvers
- Houten of kunststof planken, roosterplaten of aluminium planken
- M 12 bouten
- Ballast voor de drijvers (wij raden fijn grind aan).
- Eventueel een steigerbuis

Een Floatlands vlot maken

Met zijn unieke eigenschappen is een Floatlands vlot makkelijk te bouwen. Volg het stappenplan hieronder en u heeft binnen no time uw project drijvende!

- Zoek een vlakke ondergrond
- Stel de drijvers op en leg dwarsbalken ertussen
- Bevestig de dwarsbalken en de drijvers aan elkaar. (Wij raden aan om een boormal te gebruiken om tijd te besparen!)
- Bevestig de langsplanken als het geheel goed op één lijn staat.
(wij raden aan om de langsplanken op een blokje aan te brengen).
- Zorg voor ondersteuning van de dekplanken als de overspanning te groot wordt
- Bevestig alle dekdelen.

De voordelen van uw eigen kampeervlot bouwen?

Wordt s’ochtends wakker midden in de natuur door het kabbelende water. Neem wat welverdiende tijd voor jezelf en voor elkaar. Deze unieke kampeerervaring zal u nog lang bijblijven en levert leuke verhalen en mooie plaatjes op! Van prachtige zonsondergang en zonsopgang tot brede wateren en prachtige natuurgebieden.

Heeft u interesse in een Floatlands drijver?

Als u vragen heeft, neem contact met ons op. Of u kunt direct een offerte aanvragen.

Kijk hier hoe snel u een vlot kunt bouwen:

Het modulair bouwsysteem van Floatlands is uitermate geschikt voor steigers, werkvlotten, boothuizen, loungeboten en terrassen.